5 міфів про зовнішню рекламу

Працювати - це одне, а ефективно працювати - зовсім інше. Ця теза справедлива і для просування брендів за допомогою зовнішньої реклами. Однак, трапляється так, що навіть самий проникливий і далекоглядний підприємець, вибираючи найкоротший шлях і зрізуючи кути при роботі з цим медіа, ризикує більше втратити, ніж придбати. Давайте розглянемо популярні міфи - або, якщо завгодно, помилки - з точки зору професійної методології.

Навіщо створювати окремий сюжет, адже можна взяти журнальний макет.
Зрештою, в друкованій рекламі макет зазвичай більш інформативний, ніж у зовнішній. Так чому б просто не перенести його на білборд? Думка здається розумним, якщо не замислюватися про особливості і межі можливостей кожного медіа. Навряд чи варто додатково пояснювати, що газета або журнал призначені для читача, який купив їх за власним вибором і готовий витратити час на гортання сторінок. Тому реклама в пресі може собі дозволити бути інформативною і описової. Зовнішня реклама, навпаки, не залежить від вибору покупця - її завдання привернути увагу проносяться повз водіїв. Меседж на білборді повинен містити саму суть друкованого макета, а не повторювати його підігнавши під розмір, щоб мчить повз споживач, який має можливість приділити рекламному плаката не більше одного погляду, встиг схопити посил і отримати гарне враження про продукт.

Спланувати кампанію може кожен.
Це твердження так само далеко від реальності, як і припущення, що кілька Селфі роблять людину професійним фотографом. Мені це нагадує вислів Леонардо да Вінчі: «Простота - це те, що найважче на світі; це крайня ступінь досвідченості і останнє зусилля генія ". У будь-якій творчості - будь то дизайн, архітектура чи література - без величезного практичного досвіду про простоту можна тільки говорити. У рекламній індустрії існує безліч підрядників-одноденок, і галузь зовнішньої реклами не виняток. У справі , де навіть найбільші компанії не застраховані від помилок, навряд чи варто віддавати тяжкою працею зароблені долари кому попало. Тому якщо ви хочете провести рекламну кампанію, зверніться до експертів, так як пропонують найнижчі р асценкі і результат дадуть відповідний.

Головне в out of home кампанії - щоб її бачив бос по дорозі на роботу.
Цю помилку ми спостерігали як в найбільших брендів, так і у молодих стартапів на мільярд доларів, як ніби зовнішня реклама призначена для задоволення чийогось марнославства. Цю помилку зазвичай допускають через невірне розуміння особливостей медіа: розташування, інвентарю і завдань. Іноді один-єдиний білборд, розташований в потрібному місці, може накрутити продажу і підняти популярність бренду. У той же час можна заклеїти постерами хоч всю вулицю без очікуваного результату. Справжні експерти по зовнішній рекламі, перш ніж пропонувати послуги, обов'язково враховують такі параметри, як особливості продукту, що просувається, фактор попиту, потенційна аудиторія, придатне місце розташування.

Якість завжди важливіша за кількість.
Це теж міф, або, для особливо допитливих - це вірно лише частково. Зовнішня реклама - це гіперлокальное медіа, і для бажаної ефективності кампанії має використовуватися як таке. Часто доводиться бачити, що кампанія, наприклад, обмежена тільки одним мегаполісом або, якщо вона планується в столиці, клієнтів запевняють, що центр буде досить. Але будь-який продукт або послуга споживаються мешканцями всіх районів. Звузити кампанію в одного району - значить відкинути частину цільової аудиторії.

Кращий спосіб освоїти бюджет - вкластися в п'ять місць на кільцевій дорозі.
Насправді запорука успішного освоєння бюджету - це гармонійний баланс ціни, кількості і якості. Розумне використання можливостей медіа приходить з досвідом і накопиченням ресурсів. Це складне багаторівневе планування, яке вимагає не тільки володіння медіаресурсами, але і експертних знань. Так досягається успіх кампанії - звернення спостерігача в покупця. Як хороший архітектор вміє оптимально використовувати вільне місце, так і хороше рекламне агентство знає, як при наявному бюджеті максимізувати охоплення.